Alicante

Alicante is al vele jaren een zeer geliefde bestemming bij vele Nederlanders. De Nederlands "cultuur" laat zijn sporen na, je kan er zels een patat met een broodje kroket eten. De stranden aan de Costa Brava zijn erg mooi en breed, en de temperatuur is er toch altijd wel lekker wat graden hoger dan in Nederlnad.

Alicante met zijn ruim driehonderdduizend inwoners is vooral bekend vanwege het strand, maar ook voor cultuur kunt u hier terecht, neem bijvoorbeeld het Castillo de Santa Bárbara, een kasteel uit de tijd van de Moren (1100) wat zeker indruk op u zal maken.

Zoals in heel Spanje kan men in Alicante ook heerlijk (vis) eten, u kunt hier gezellig als lunch aan tafel gaan en er pas ´avonds weer vamn tafel afkomen.

Alicante en autohuur

Ging vroeger de Nederlander met de auto naar Italiƫ, tegenwoordig zien we dat veel mensen een chartervlucht nemen en een auto(tje) huren op het vliegveld. U bespaart uzelf een lange rit, en tol. Financieel maakt het vaak niet eens veel uit. Voor de zakelijke rijder zonder bijtelling helemaal een aantrekkelijk alternatief.

Verhuurders

In verband met de grote vraag zijn bijna alle grote autoverhuurders vertegenwoordigd. Bedrijven als Budget, Europcar en Sixt hebben op bijna alle luchthavens wel een locatie. Maar ook lokale verhuurders, bijv. Goldcar en Centauro zijn goed vertegenwoordigd en van een kwalitatief goed niveau.

Tips voor autohuur in Alicante

Let er in Alicante goed op dat de auto schadevrij is. Controleer de voorruit op sterren en barsten, kijk de banden goed na en meld eventuele deuken en krassen die niet op het gepresenteerde verhuurcontract vermeld staan. Let er tevens goed op wat er afgesproken wordt met de benzine. Wanneer er van te voren een volle tank afgerekend moet worden, lever hem dan zo leeg mogelijk in. Wanneer je er zelf voor mag kiezen, ga dan altijd voor de keuze om hem vol weer in te leveren. Het is makkelijker om hem af te tanken dan hem helemaal leeg te rijden.

Heeft u een eigen risico verzekering nodig? Kijk goed wat het eigen risico is. Vaak is ditenkele honderden euro´s en zitten de banden, onderstel en voorruit niet bij de verzekering inbegrepen.

Vaak bieden wij een zogenaamde eigen risico verzekering van Mondial aan. Indien u bij een eigen risico verzekering afsluit, dan is de het eigen risico en schade aan banden, onderstel en glas verzekerd bij deze verzekeraar.
Omdat u de eventuele schade extern verzekerd zal de plaatselijke autoverhuurder nog steeds een borg van u willen hebben met behulp van uw creditcard. In geval van schade betaald u dit met behulp van uw creditcard en claimt u het terug bij Moncial. Laat bij schade altijd een politierapport op maken, dit scheelt een hoop discussie achteraf.

Veel rijplezier!

AutohuurWereldwijd AutoverhuurAlicante.nl is onderdeel van AutohuurWereldwijd. © American Express Master visa
klik hier voor ons cookiebeleid